Groepsbehandelingen

 

Psychologen op Zuid biedt verschillende groepsbehandelingen aan

Mindfulness training

 

Mindfulness is een training in aandacht. Met een mindfulness training oefen je hoe je in het hier en nu kunt zijn. Je wordt je bewust van je "zijn", wat je voelt, ervaart, ziet. Je observeert als het ware je eigen denkprocessen en gevoelens. Hierdoor krijg je meer afstand van je gedachten en word je minder meegesleurd door alle gedachten die op een dag langskomen. Je krijgt meer innerlijke rust. Je leert beter te voelen en wordt opmerkzaam voor wat er in jou speelt.

 

Onze mindfulness training (MBCT) groepstrainingen bestaan uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur. De training wordt gegeven door Majorie Dijkstal en Ingenet Anoff-Kwafo. Voor meer informatie kan je contact met hen opnemen.

Schematherapie groep

 

Schematherapie heeft als doel om ingesleten patronen, die niet voor je werken, te doorbreken. Schematherapie helpt je om de oorsprong van hardnekkige patronen te doorgronden en veranderen. Tijdens de groepsbehandeling leer je patronen herkennen en zodanig te veranderen dat je anders gaat denken, je beter gaat voelen en dingen anders gaat doen. Je leert voelen wat je behoeften zijn en je leert hier op een gezondere manier mee om te gaan. Hierdoor zal je beter richting kunnen geven aan je leven en je relaties met anderen kunnen verbeteren. 

 

Onze schematherapie groep bestaat uit 30 sessies van 1,5 uur en wordt gegeven door Katelijne Cornelisse en Adeline Bertrand. Voor meer informatie kan je contact met hen opnemen.

Gezonde volwassene

 

Deze groep is geschikt voor mensen die bekend zijn met schematherapie, en pas of in het verleden een behandeling schematherapie hebben gehad. In deze groep ligt het accent op het vinden en versterken van jouw eigen “Gezonde volwassene”. De Gezonde volwassene is die kant van jou die kiest voor leven, in plaats van overleven. Het is de kant die weet wat jij nodig hebt (aan basisbehoeften) en daar ook voor kan en mag kiezen. Een kant van jou die gezond contact aangaat met anderen en ook oog heeft voor de gevoelige snaren en behoeften van jezelf en anderen. Een kant van jou die ervoor kiest om gelukkig te zijn en hierbij passende keuzes maakt in zijn of haar leven. Omdat een mens graag kiest voor het oude vertrouwde, is dit niet altijd gemakkelijk. Vaak hebben mensen bepaalde patronen ontwikkeld (in de schematherapie "schema’s" genoemd) die gezonde keuzes lijken te dwarsbomen.

 

De Gezonde volwassene groep bestaat uit 12 sessies van 1,5 uur. Op dit moment wordt deze groep niet aangeboden, maar hopen we in de toekomst weer aan te bieden.